Mijn favorieten

Tips

Het aangezicht van het huis

Zorg voor een schone stoep en een onkruidvrije tuin. Vul lege plaatsen in de tuin op met simpele kleine fleurige plantjes! Uw tuin fleurt hier van op. Lap eventueel vieze ramen en haal spinnenrag weg. Zorg ervoor dat de eerste indruk goed is, dus ordelijk en opgeruimd.
 

In het huis

Maak uw huis netjes vlak voor een bezichtiging. Een fris en goed onderhouden huis zegt veel over de bewoners. Behandel lelijke plekken op muren, plak loshangend behang vast en schilder stukjes afgebrokkeld hout weer bij.
 

De keuken

Zorg dat de afwas gedaan is, ook in de afwasmachine. Zorg er voor dat uw aanrecht zo leeg mogelijk is. Ook hand- en theedoeken kunt u het beste uit het zicht te hangen.
 

De kamer

Zorg ervoor dat de vloer schoon is en neem de tv met beeldbuis af. Zet een leuk bosje bloemen op tafel! Uw kamer fleurt ervan op. Haal gele bladeren van uw planten. Haal niet alle boeken/tijdschriften van tafel, er mag wel geleefd worden. Ruim speelgoed op zodat uw kamer zo ruim mogelijk lijkt. Houdt u veel van prullaria? Zorg ervoor dat er niet teveel van staan in uw woning wanneer er kijkers komen. Ruimte is heel belangrijk!!
 

De gang

Aan de kapstok niet te veel jassen hangen, dit verkleint de ruimte. Zorg ook hier dat het opgeruimd is.
 

De slaapkamers

Maak de bedden op, leg eventueel extra kussens erop om het mooier te maken, zorg dat er wat boeken naast het bed liggen. Leg de kleren netjes in de (inbouw)kast (hang vooral geen kleren aan de kast). Zet het raam een beetje open zodat het er lekker fris is. Zorg ervoor dat, indien u over een kaptafel beschikt, deze zo ruim mogelijk is maar wel gezellig oogt.
 

De toilet/douche

Zorg ervoor dat uw badkamer is schoongemaakt (let bv op evt. kalkaanslag) en hang (met mate) handdoeken op, zet bussen shampoo geordend neer (het liefst in een kastje uit het zicht) en ruim tubes tandpasta en tandenborstels op. Ook hier geldt: hoe ruimer hoe beter.
 

De zolder

Als de zolder erg donker is, zorg dan voor extra verlichting. Maak het fris en luchtig en zet een raam open om door te tochten. Zorg dat uw berging opgeruimd is.
 

De garage/bijkeuken

Ook hier geldt opruimen en alles netjes aan de kant zetten, dit vergroot de ruimte. Zorg ook weer voor voldoende verlichting.

Woning van de maand