Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
 in Frederiksoord 8382 CA

Koloniewoning van de toekomst

8382 CA Frederiksoord

Omschrijving

Wonen in een eigentijdse koloniewoning op een unieke historische plek zónder energiekosten!

De Koloniewoningen van de Toekomst worden zoveel mogelijk gebouwd op locaties waar door de eeuwen heen de oorspronkelijke woningen verloren gingen. Met dit herbouwproject wordt vormgegeven aan het streven van de Maatschappij van Weldadigheid om het unieke en historische koloniegebied te behouden

...
Lees meer

Kenmerken

Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 238.000,- tot € 370.000,- Gebruiksoppervlakte 85 m² t/m 150 m² Inhoud 290 m³ t/m 510 m³ Perceeloppervlakte 1200 m² t/m 1500 m² Aantal kavels 65 Vrij 2 Aantal Bouwtypes 2 Woningtypen Woonhuis
Lees meer

Omschrijving

Wonen in een eigentijdse koloniewoning op een unieke historische plek zónder energiekosten!

De Koloniewoningen van de Toekomst worden zoveel mogelijk gebouwd op locaties waar door de eeuwen heen de oorspronkelijke woningen verloren gingen. Met dit herbouwproject wordt vormgegeven aan het streven van de Maatschappij van Weldadigheid om het unieke en historische koloniegebied te behouden voor de toekomst door het te ontwikkelen.

Maar hoe nostalgisch ook: ontwerp, materiaalgebruik en energieverbruik zijn helemaal anno straks. De Koloniewoning van de Toekomst loopt qua comfort, duurzaamheid en energiebeheer ver vooruit op de huidige eisen. Dit bouwproject maakt dan ook deel uit van het overheidsprogramma “Excellente Gebieden”.

Beschikbaarheid:
Er zijn op dit moment 2 kavels aan de Koningin Wilhelminalaan beschikbaar (nummer 15 en 19).
Over ongeveer 2 á 3 jaar komen 10 kavels beschikbaar aan de Hooiweg in Wilhelminaoord (noordzijde van de Hooiweg richting Noordwolde).

KAVELS

De Koloniewoningen van de Toekomst worden gebouwd op royale kavels van zo’n 1.200 tot 1.500 vierkante meter erfpachtgrond. De Erfpachtcanon wordt niet alleen bepaald op basis van kavelgrootte, maar ook op de afmetingen van de woning. Daarmee zijn de basiswoningen makkelijker bereikbaar voor mensen met een modaal inkomen. Mocht er later tot uitbreiding worden overgegaan, dan groeit niet alleen de woning, maar ook de erfpachtcanon mee. Net als de hypotheekrente, is ook de canon aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Basisbedragen bij een kavel van 1.200 m2 voor de basiswoning zijn ongeveer €3.600 en voor de woning met uitbreiding ongeveer €4.900.


TYPEN

De Koloniewoning van de Toekomst is beschikbaar in verschillende varianten. De basiswoning van 80 m2 vormt het uitgangspunt en ligt qua beeld het dichtste bij de traditionele koloniewoning. Voor wie meer ruimte wil, zijn er uitbreidingsmogelijkheden die gerealiseerd worden middels een houten aanbouw, waarin bijvoorbeeld naar keuze slaapkamers, badkamer en bijkeuken of een grote woonkamer met woonkeuken. Zo ontstaat een flink leefoppervlak van 140 tot 150 m2. Er zijn een tal van mogelijkheden, laat u zich vrijblijvend eens informeren!

De woningen worden gebouwd volgens het houtskeletbouwprincipe, met toepassing van baksteen voor de buitengevels van het ‘voorhuis’ en hout voor die van het ‘achterhuis’. Deze woningen worden echter op maat gebouwd naar de wensen van de koper. We laten hier slechts een paar mogelijkheden zien van de vrijwel onbegrensde mogelijkheden.  Los van de aanbouw kan bij beide woningen gekozen worden voor de bouw van een schuur waarin een garage.

TECHNIEK VAN DE TOEKOMST

De Koloniewoning van de Toekomst voorziet op de best denkbare manier in een comfortabel leefklimaat in combinatie van een minimaal energieverbruik Voor een prettig en stabiel binnenklimaat met verwarming in de winter en koeling in de zomer, is gekozen voor toepassing van aardwarmte/koelte middels een warmtepomp. Warmte en koelte worden afgegeven via vloer’verwarming’. De dagelijks door de zon afgegeven warmte wordt via een zonnecollector op het dak verwerkt door een zonneboiler die voorziet in de warmwaterbehoefte. Deze installaties gebruiken stroom die wordt opgewekt door een eigen zonnecelinstallatie, die buiten op het erf staat opgesteld. Hierdoor is een gasaansluiting overbodig. De woning is voorzien van een kierdichte ‘schil’ om de energievraag zoveel mogelijk te beperken en van een uitgebalanceerd ventilatiesysteem dat ’s winters de inkomende lucht opwarmt door warmte die aan de uitgaande lucht onttrokken is. ’s Zomers werkt dit precies andersom.

 

Overdracht Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 238.000,- - € 370.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 85 m² t/m 150 m² Inhoud 290 m³ t/m 510 m³ Perceeloppervlakte 1200 m² t/m 1500 m² Aantal kavels 65 Vrij 2 Aantal Bouwtypes 2 Woningtypen Woonhuis
Route van naar , 8382 CA Frederiksoord
 • Te koop
   in Frederiksoord 8382 CA
  Prijs € 238.000,- tot € 270.000,- Status Beschikbaar
  Basistype
  Bekijk bouwnrs.
 • Te koop
   in Frederiksoord 8382 CA
  Prijs € 325.000,- tot € 370.000,- Status Beschikbaar
  Uitbreiding
  Bekijk bouwnrs.

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Nieuwbouw inschrijven

Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.