Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Canada 4 in Elsloo 8424 SR

Canada 4

8424 SR Elsloo
Koopsom € 337.000,- k.k.

Omschrijving

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

De eigenaar van Canada 4 te Elsloo is voornemens de woonboerderij met toebehoren, bouwkavel en grasland te verkopen bij inschrijving. De mogelijkheid bestaat om afzonderlijk te bieden op de woonboerderij, bouwkavel en het grasland.

Het geheel is te bezichtigen op vrijdag 12 oktober 2018 van 15:00 uur tot 17:30 uur en op zaterdag 13 oktober 2018...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1954 Woonoppervlakte 120 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

De eigenaar van Canada 4 te Elsloo is voornemens de woonboerderij met toebehoren, bouwkavel en grasland te verkopen bij inschrijving. De mogelijkheid bestaat om afzonderlijk te bieden op de woonboerderij, bouwkavel en het grasland.

Het geheel is te bezichtigen op vrijdag 12 oktober 2018 van 15:00 uur tot 17:30 uur en op zaterdag 13 oktober 2018 van 10:00 uur tot 16:00 uur. Inschrijfbiljetten zijn ter plaatse te verkrijgen op de kijkdagen en bij Roelof Berg Makelaardij Kruisstraat 10 A, 7981 AR Diever.

Inschrijfbiljetten dienen volledig ingevuld, zonder ontbindende voorwaarden, in gesloten envelop, uiterlijk ingeleverd te worden op 23 november 2018 om 15:00 uur bij Dijkstra Jansen Bergman Notarissen, (Lilienthalplein 3, 9501 XP Stadskanaal). Waarna de notaris in een besloten zitting de inschrijfbiljetten zal openen. De eigenaar behoudt zich nadrukkelijk het recht van gunning voor. Aanvaarding uiterlijk 30 november 2018.

Omschrijving van de onroerende zaak:

Wat een unieke locatie! Te midden van de natuur van Nationaal Park “Drents Friese Wold, wordt per verkoop bij inschrijving aangeboden, deze vrijstaande, geheel naar eigen inzicht te moderniseren woonboerderij met toebehoren, bouwkavel en grasland.

Er zijn nog maar weinig plaatsen in Nederland waar je zo’n groot aaneengesloten natuurgebied vindt als in het Drents-Friese Wold, een unieke plek waar het nog donker wordt en de lucht nog zuiver is.
Een ideaal gebied voor natuur- en rustzoekers. Bijzonder aan dit gebied is de enorme afwisseling. Van droge stuifzanden tot natte stukken veen en heide. In de bossen huizen vele soorten vogels en het wemelt er van de zoogdieren. In het natuurgebied zijn voor ruiters vele, uitgebreide routes uitgezet. Ook de wandel- en fietsliefhebber kan in het natuurgebied z’n hart ophalen!

Woonboerderij:

Indeling:

Begane grond:
Entree, hal met trapopgang en elektriciteitspaneel, (v.v. krachtstroom, aardlek en diverse groepen), hobbykamer, woonkamer, woonkeuken met keukenblok voorzien van diverse inbouwapparatuur, kantoor, gang, toilet, bijkeuken met wasmachine aansluitingen en ketel opstelling, voorraadkast, kelder en doorgang naar bedrijfsgedeelte.

1e verdieping:
Overloop, drie slaapkamers, eenvoudige doucheruimte met vaste wastafel.

Algemeen:
Bouwjaar: 1954, laatste renovatie 1980;
Kaveloppervlakte woonboerderij ca. 4.805 m²;
Inhoud woonboerderij voorhuis ca. 475 m³;
Woonoppervlakte ca. 120 m², externe bergruimte ca. 360 m²;
Bouwaard: Traditioneel gebouwd, opgetrokken met spouwmuren,
Begane grond vloer van hout, verdiepingsvloer van beton. Houten kozijnen en kapconstructie. De kap is beschoten en met pannen gedekt. Het woning gedeelte in de kop is geheel voorzien van isolatieglas, uitbouw in het bedrijfsgedeelte heeft enkelglas. Eenvoudig keukenblok en sanitair.
Verwarming en warmwater middels combiketel en radiatoren 1995.

Inpandige schuur:
Bouwjaar: 1954
Oppervlakte ca. 290 m²
Indeling: Werkplaats, garage, magazijn en opslaggedeelte.
Bouwaard: Steensmuren, houten sporenkap met gebinten, gedekt met pannen en met riet onderschoten. Gedeeltelijk voorzien van stenen zolder.

Vrijstaande schuur:
Bouwjaar: 1954.
Oppervlakte ca. 50 m².
Bouwaard: schuur, opgetrokken met halfsteens muren, houten kapconstructie, gedekt met pannen.

Vrijstaande garage:
Oppervlakte ca. 20 m².

Prijsindicatie:
woonboerderij; € 275.000,- k.k.
bouwkavel; € 175.000,- incl. BTW
grasland; € 25.000,- k.k. p. ha.

Fiscaal:
De woonboerderij zal worden belast met 2 % overdrachtsbelasting, kosten koper;
de bouwkavel zal worden belast met 21% Omzetbelasting (de bieding door kopers is inclusief 21% omzetbelasting), kosten koper;
en de percelen natuurgrond zal door koper beroep gedaan worden op artikel 15 lid 1 letter s van de Wet op Belastingen van Rechtsverkeer, kosten koper.

Bestemmingsplan;
Hieronder treft u de informatie van de Gemeente Ooststellingwerf over de status van het bestemmingsplan ‘Canada 4 te Elsloo’.

Raadsbesluit
Op 25 september 2018 heeft de raad besloten om:
1. in te stemmen met de beantwoording van de zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan;
2. het ontwerpbestemmingsplan ‘Canada 4 te Elsloo’ ongewijzigd vast te stellen;
3. geen exploitatieplan op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening vast te stellen.

Ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan (met planidentificatienummer: NL.IMRO.0085.BPCanada4-VG01), het vaststellingsbesluit en verdere bijlagen liggen vanaf 4 oktober tot en met 14 november 2018 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde.

Het bestemmingsplan is verder digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
U kunt de locatie ook direct raadplegen via de volgende URL:
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0085.BPCanada4-VG01

Beroep
Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:
a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;
b. iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;
c. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Voorlopige voorziening
Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking voordat op het verzoek is beslist.

Bouwkavel;
Oppervlakte ca. 3.835 m².
Deze bouwkavel is aan de achterzijde van de gesitueerd en heeft een eigen oprijlaan vanaf de openbare weg, over eigen grond. Alle betreffende vergunningen voor het realiseren van een woning etc. en het aanleggen van alle aansluitingen (Nutsvoorzieningen etc.) dienen zelf door koper te worden aangevraagd/ gerealiseerd voor rekening en risico van koper(s).

Percelen grasland;
Het perceel grasland heeft een oppervlakte van 31.390 m².
Voor de omschrijving van het beheer van de percelen als kruiden en faunarijk grasland verwijzen wij u naar de site van Bij12:
https://www.bij12.nl/onderwerpen/natuur-en-landschap/index-natuur-en-landschap/de-index-natuur-en-landschap/natuurtypen/n12-rijke-graslanden-en-akkers/n12-02/

Overige informatie;
Op aanvraag zijn er zowel een bodemonderzoek rapport en asbest saneringsrapport beschikbaar.
Overdracht Status Verkocht Koopsom € 337.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning woonboerderij Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Bouwjaar 1954 Bouwjaar toelichting laatste renovatie 1980 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 120 m² Perceeloppervlakte 40030 m² Overige inpandige ruimte 290 m² Inhoud 475 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel Bouwjaar C.V.-Ketel 1995 Combiketel Ja Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Kwaliteit tuin aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 1 auto(s). Totaal aantal 1 Dak Soort dak zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden kluswoning Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Makkinga Sectie H Perceelnummer 513 Oppervlakte 17660 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Makkinga Sectie H Perceelnummer 514 Oppervlakte 13730 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Makkinga Sectie H Perceelnummer 761 Oppervlakte 3835 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Makkinga Sectie H Perceelnummer 762 Oppervlakte 4805 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Canada 4, 8424 SR Elsloo
U kunt de brochure hier downloaden
U kunt de brochure hier downloaden
U kunt de brochure hier downloaden
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.