Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
M.A. Van Naamen Van Eemneslaan 13 in Wilhelminaoord 8384 EA

M.A. van Naamen van Eemneslaan 13

8384 EA Wilhelminaoord
Koopsom € 250.000,- k.k.
0521-571126

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 81 m² Aantal kamers 3 Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht
Lees meer

Omschrijving

Aantrekkelijk gelegen op een unieke locatie in een historisch, landelijk gebied, aan de rand van het beschermd dorpsgezicht van Wilhelminaoord (Drenthe), karakteristiek, ingrijpend gemoderniseerd, vrijstaand woonhuis (bouwjaar 1850) met een nog te realiseren, vrijstaande schuur (met carport) en een...
Lees meer
Route van naar M.A. van Naamen van Eemneslaan 13, 8384 EA Wilhelminaoord

Omschrijving

Aantrekkelijk gelegen op een unieke locatie in een historisch, landelijk gebied, aan de rand van het beschermd dorpsgezicht van Wilhelminaoord (Drenthe), karakteristiek, ingrijpend gemoderniseerd, vrijstaand woonhuis (bouwjaar 1850) met een nog te realiseren, vrijstaande schuur (met carport) en een ruime tuin rondom op een kavel van ca. 840 m² eigen grond (!).

Deze echt sfeervolle koloniewoning, wordt in opdracht van de Maatschappij van Weldadigheid te koop aangeboden. Deze woning wordt momenteel ingrijpende gemoderniseerd! Het geheel wordt opgeleverd inclusief een nieuwe keukeninrichting en sanitair (stelposten). Verder wordt er een nieuwe schuur (ca. 14 m²) geplaatst met aangrenzende carport (ca. 14 m²).
De keukeninrichting en tegels e.d. kunt u nog naar eigen smaak en wensen uitkiezen! Echt een unieke mogelijkheid om te wonen in een historisch huis, maar wel met het moderne comfort.

De fantastische locatie is uitermate geschikt voor degene die vrij wil wonen met natuur op loopafstand. De historische stad Steenwijk met voorzieningen als NS-station, theater e.d. op relatief korte afstand! Voor dagelijkse boodschappen e.d. kunt u ook uitstekend terecht in de plaatsen Vledder en Steenwijk.

Geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid
In 1818 komt Generaal Johannes van den Bosch met een vooruitstrevend plan om de landelijke armoede te bestrijden door het stichten van landbouwkoloniën voor stedelijke paupers. Zijn Maatschappij van Weldadigheid richt de aangekochte woeste grond strak en sober in. Aan de rechte lanen met hun kanaaltjes verrijzen honderden koloniewoningen. Daarnaast komen er scholen, kerkjes, spinzalen en werkplaatsjes.

In de omgeving van Wilhelminaoord is na zo’n 200 jaar nog steeds de historie af te lezen in het cultuurlandschap. Veel gebouwen zijn bewaard! En er wordt nog gewerkt aan herstel van diverse kenmerkende landschapselementen. De Maatschappij van Weldadigheid is onder de noemer ‘Koloniën van Weldadigheid’ op weg naar de UNESCO Werelderfgoedstatus in 2018.

Indeling:
Begane grond:
Entree in keuken. Open keuken. Straatgerichte woonkamer met aangrenzende eetkamer. 2 Slaapkamers. Badkamer met douche en wastafel. Separaat toilet. Bijkeuken.

Algemeen:
Bouwjaar: 1850;
Kaveloppervlakte ca. 840 m² (eigen grond);
Woonoppervlakte ca. 81 m², overige inpandige ruimte ca. 0 m², gebouw gebonden buitenruimte ca. 0 m², externe buitenruimte ca. 14 m², inhoud ca. 275 m³;
Bouwaard: De gevels zijn opgetrokken in metselwerk. De gevels zijn van binnen deels na-geïsoleerd. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout. Het dak bestaat uit een sporenkap met rietdekking;
De woning wordt inclusief een vrijstaande berging met carport (zie foto’s), keukeninrichting en sanitair opgeleverd. De stelpost voor de keukeninrichting bedraagt € 5.000,= inclusief BTW (uit te zoeken bij Primo te Meppel). De stelpost voor het sanitair is € 1.500,= inclusief BTW. Voor de wandtegels geldt € 25,= per m² en voor de vloertegels € 30,= per m² (Concordia te Meppel). Voornoemde berging en stelposten zijn opgenomen in de vraagprijs. Eventueel meerwerk komt bovenop de vraagprijs en is voor eigen rekening.
De afbouw van de woning wordt verzorgd door Bouwbedrijf Broekman uit Nijensleek. Het installatiewerk wordt verzorgd door Sjabbens uit Diever.
In verband met levertijden kan de woning geleverd worden over ca. 3 maanden
Overdracht Status Verkocht Koopsom € 250.000,- kosten koper Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Repeterend permanent Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 81 m² Perceeloppervlakte 840 m² Inhoud 275 m³ Aantal kamers 3 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 1 woonlaag Energie Verwarming C.V.-Ketel Warmwater C.V.-Ketel Combiketel Ja Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin Kwaliteit tuin Aan te leggen Parkeergelegenheid Garage Garage met carport, voor 1 auto(s). Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadaster: K 1626 Vledder Oppervlakte 840 m²
Route van naar M.A. van Naamen van Eemneslaan 13, 8384 EA Wilhelminaoord

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.