Mijn favorieten

Diever, een heerlijke plaats om te wonen of recreëren!

Diever heeft veel te bieden voor een geslaagde vakantie, weekendje weg of uiteraard als uw thuis. In de zomer worden er diverse activiteiten georganiseerd. Diever is klein genoeg om de dorpse sfeer en gemoedelijkheid van Drenthe te proeven en groot genoeg om lekker uit eten te gaan, uw boodschappen te doen of te genieten op een terrasje. Kortom voor ieder wat wils!


Diever ligt aan Nationaal Park Het Drents Friese Wold, één van de meest bosrijke gebieden van Drenthe.Voor degene die rust en natuur zoeken kunnen hun hart ophalen in het Drents Friese Wold. U kunt er urenlang wandelen en fietsen zonder iemand tegen te komen. Het fraaie afwisselende landschap met heidevelden, zandverstuivingen en vennetjes verveelt nooit. De plaats is voor de helft een waar natuurmonument.

Diever en Shakespeare

Elk zomer worden in het prachtig gelegen Openluchttheater van Diever enkele voorstellingen opgevoerd van Shakespeare. Elke voorstelling is een unieke ervaring!

Kerken

Kerkelijk gezien zit u in Diever ook goed: er is zowel een Hervormde als Gereformeerde kerk in Diever.

Hunebed

Al ver voor onze jaartelling werd de omgeving van Diever bewoond. Dat bewijst de aanwezigheid van een hunebed, aan de Groningerweg.

Kortom, Diever is een heerlijke plaats om te wonen of te recreeren!


  Nationaal Park Drents Friese Wold  en  Diever

 

    

Woning van de maand