Mijn favorieten

Dwingeloo, een geweldige plek om te wonen of te recreëren!

Dwingeloo is een gastvrije en gezellige dorp met ongetwijfeld één van de allermooiste en gezelligste brinken van ons land. De brink is het lommerrijke centrum van het dorp waar u kunt genieten van enkele fraaie boerderijen en andere oude en gerestaureerde panden.

Kenmerkend voor Dwingeloo is de Siepel, die unieke en fraaie uivormige toren van de Nederlands Hervormde kerk, die u al uit de verte kunt zien liggen. Bijzonder is ook het beeld van de juffer van Batinghe die verlangend naar de Siepel kijkt in afwachting van de bouwheer.

U kunt genieten van het afwisselende landschap van het Dwingelderveld, het gebied met status van Nationaal Park dat gekenmerkt wordt door bossen, heide en vennen. Het is Europa's grootste natte heidegebied waar talloze zeldzame planten en dieren voorkomen. Het Dwingelderveld is vrij toegankelijk en ook voor minder-validen zijn er goed begaanbare routes.

Tijdens een tocht over de heide ziet u vast en zeker de wereldberoemde radiotelescoop van Dwingeloo. Het is vanaf dit punt dat de ruimte wordt afgezocht en belangrijke ontdekkingen zijn gedaan. Zo is er bijvoorbeeld door deze telescoop een nieuw sterrenstelsel ontdekt dat ook de naam Dwingeloo draagt. De radiotelescoop ligt, omstoringen te voorkomen, in een stiltegebied waar motorverkeer en mobiel telefoneren niet is toegestaan. Het is dan ook één van de stilste plekken van Nederland. Rust, ruimte en natuur horen dan ook bij Dwingeloo, net als avontuur en ontdekkingen

Meer info:

www.dwingeloo.nl

of

www.nationaalpark-dwingelderveld.nl


         


 
 

 

Woning van de maand