Mijn favorieten

Havelte, de parel van Drenthe. Om te wonen, te werken en recreatie....

Havelte heeft evenals Diever, Dwingeloo en Vledder een bekende naam, met name als het om toerisme gaat. De ligging nabij de A28, 12 km van Meppel en Steenwijk is uniek en geschikt voor uitstapjes. Het noemt zich met trots de Parel van Drenthe. Hier begint Drenthe en nog wel op z’n allerbest.
Een omgeving om te koesteren, bos, heide, water, monumentale kerken, boerderijen, betoverende landschappen. Maar ook hunebedden, grafheuvels, de schaapskudde, het natuurreservaat Brandeveen en het schitterende Ooster- en Westerzand.

Het hunebed in Havelte had een prachtige ring van meer dan 40 kransstenen. Toen Van Giffen in 1918 met het onderzoek begon waren daarvan nog 24 aanwezig. Nu zijn er echter nog maar 10. Waar die 14 andere zijn gebleven is een raadsel. Wat de draag- en dekstenen betreft was het hunebed echter nog compleet.
Op slechts 50 meter afstand, tegen de glooiing van de Havelterberg ligt een ander hunebed

Havelte bezit een eigen schaapskudde. De Holtinger schaapskudde is nog jong. De heideschapen die dagelijks grazen op de heidevelden tegenover de Johannes Postkazerne of in de buurt van de hunebedden bij de Havelterberg. De vertrektijd is ongeveer 9.30 uur en tegen 16.30 uur is de kudde weer terug bij de kooi. De tweede zaterdag in juli worden de schapen geschoren tijdens het schaapsscheerdersfeest.

klik voor meer informatie: http://havelterzand.nl of http://www.havelte.nl of http://www.deholtingerschaapskudde.nl/


         


 

 

 

Woning van de maand