Mijn favorieten

Vledder, een heerlijke plaats om te wonen of recreëren!

Vledder, net als Diever een onderdeel van de gemeente Westerveld, is gelegen aan het Nationaal Park Drents Friese Wold en grenst ook aan de schitterende gebieden in Friesland en Overijssel. Door deze unieke ligging is Vledder zeer speciaal; door z'n koloniale verleden komt er nog een charmante uitstraling bij. Naast de vele hectares bos, beschikt Vledder en omgeving over veel monumentale panden, waarbij de nadruk op de voormalige kolonie Frederiksoord ligt, waar de "Maatschappij tot Weldadigheid" is gevestigd.

Het dorp Vledder ontwikkelt zich steeds meer tot een kunstcentrum, uitend in musea voor "valse kunst", grafische kunst, een galerie met steeds wisselende exposities, de proeftuin/exposities in "de Tippe". Een voor kunstliefhebbers een zich ontwikkelend eldorado! Verder zijn hier nog uiteenlopende musea zoals het zeemuseum (Miramar) en bijenmuseum te bezoeken. Zoals u merkt: voor ieders interesse is er in deze omgeving wat te vinden!

Vledder biedt een breed voorzieningenniveau als noodzakelijke voorzieningen als supermarkt, warme bakker, restaurants e.d. zijn in het dorp aanwezig. Grotere plaatsen als Steenwijk, Meppel en Heerenveen zijn op relatief korte afstand aanwezig.

www.hetnationaleparkvandrenthe.nl of www.np-drentsfriesewold.nl

 

Test

test

Woning van de maand