Mijn favorieten

Op zoek naar een recreatiebungalow in Hoogersmilde?

Roelof Berg Makelaardij biedt recreatiewoningen te koop aan op Het Drentse Wold!

Het Vakantiepark Het Drentse Wold ligt aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, het na de Veluwe grootste aaneengesloten bos- en heidegebied van Nederland!

Rondom elke recreatiewoning zijn veel aangename zitplekjes te vinden, zowel in de zon als in de schaduw. Een aantal bungalows ligt heel vrij aan de rand van het park, andere woningen zijn gezellig bij elkaar gegroepeerd. Alle woningen zijn met een grote variatie van mooi opgeschoten struiken en bomen van elkaar afgeschermd, dus genoeg privacy voor iedereen

Naast bos is het Drents-Friese Wold vooral bekend vanwege De Kale duinen, of chiquer, het Aekingerzand. Dit stuifzandgebied is groot genoeg om de wind de kans te geven het zand ook echt te laten stuiven. Met behulp van grazers wordt het gebied verder vrij van gras en bomen gehouden. De afwisseling in landschapstypen en de bijbehorende plantengroei, heeft een gevarieerde dierenwereld tot gevolg. Vooral bij de vogels is dat goed te zien. Op korte afstand worden bosvogels, weidevogels en moerasvogels naast elkaar aangetroffen. Vooral heide, vennen, stuifzanden en goed ontwikkelde bossen blijken belangrijke vogelbiotopen te zijn.

Het Vakantiepark Het Drentse Wold geeft directe toegang tot de bossen. Vlakbij beginnen een aantal van de maar liefst veertig gemarkeerde wandelingen. Evenals enkele van de zeer fraai aangelegde fietsroutes door de bossen, over heidevelden, langs beken, langs bosmeertjes en langs zandverstuivingen.

Wilt u een van de bungalows bezichtigen neemt u rustig contact met ons op. Roelof Berg Makelaardij neemt graag de tijd voor u.

Woning van de maand